Opnieuw… wie ben ik

Full circle… dit blog begon in 2012 als een persoonlijk blog onder de naam “Mama kookt“.* Ik weet nog dat ik me rot schrok toen ik lezers bleek te hebben die ik niet in levende lijve kende.

Toen kwam in 2014 het “Een week echt eten koken“-project in samenwerking met de Ulebelt, en daarna ontstond Alles zelf maken als bedrijf – en als blog op een eigen domein, alleszelfmaken.nl. Recepten, kookcursussen, stukkies over duurzaam eten en lokaal boodschappen doen. Een blog over vlees eten dat tot mijn grote schrik soort van viral ging. Het voedselcoöperatie-project <3, artikelen voor het Nederlandse permacultuur-magazine.

Vanaf 2017 kreeg ik het vervolgens zo druk met koken en catering dat er van schrijven weinig meer kwam. De horeca beviel me zo goed dat ik eind 2017 tekende ik als “Kommetje Lokaal” voor een vaste keuken in de foodhall van Fooddock. Het idee van wisselende bijzondere, verse, bio- en lokale groentegerechten kreeg steeds meer vorm, een minder tuttige naam “VEG – groentekeuken” was al verzonnen – en toen werd ik in februari 2018 ineens ziek en flikkerde de bodem onder ons bestaan uit.

En nu ben ik er weer. Of liever, ik ben er nog. Hoera. En alleszelfmaken is weer wat het ooit was: een persoonlijk blog over eten en koken. Met dus alle blogs sinds 2012 (hoewel ik bij het overnemen her en der wat geredigeerd heb). Ik tekende zelfs een paar nieuwe recepten op, op de gebruikelijke ongeveer-is-ook-goed manier, en schreef een stukje over boodschappen-doen-in-Corona-tijden. En wat er verder nog komt zien we wel. Ik ben van plan ook wat ouder materiaal te delen, want dat ligt ook maar virtueel stof te vergaren, maar ik beloof niks: na al die chemo zijn mijn hersenen merkbaar minder betrouwbaar geworden. Daarover gesproken: kankerschrijfsels zijn er ook, maar die hou ik graag gescheiden van de kookbabbels. Ze zijn te lezen op dappled.home.blog. Nu nog openbaar, en volgen mag – maar het kan zomaar zijn dat ik daar een keer een wachtwoord voor gooi…

Oh, enne: ook de kookblogs hier kun je natuurlijk volgen. Vul rechtsbovenaan je mailadres in, en dan krijg je automatisch een berichtje in je mail wanneer ik een nieuw blog schrijf. Voor nu: dag en doei en tot ziens, met een dikke veilig-digitale knuffel van mij!  Pas op jezelf en je geliefden en kook ze!

 


* Uit het archief: de “Over mij” pagina uit 2014.